19. päivä. Kolmas päivä Vladivostokissa ja lähtö Japaniin

20.09.2017

Yhdeksästoista matkapäivä alkaa aikaisella heräämisellä Vladivostokissa ja kello kahdeksan Boutigue Cruise hotellin "respan tiskillä" tarjottavalla yksilöllisellä aamupalalla. Respan emäntä "Ljuba" kertasi vielä hänelle kertomaamme tulevan paluumatkamme aikataulua. Palaamme Japanista ja Havaijilta noin viikon kuluttua. Hän kyseli, koska meidät tullaan hakemaan häneltä tilaamallamme taksilla Vladivostokin lentokentältä takaisin tänne Boutique Cruise - hotelliin. Aamupalalla ollessamme emäntä kysyi vielä, että missä meidän tänne viikon ajaksi jäävät tavarat ovat? Sanoimme tuovamme ne alas respaan, kun vielä kerran käymme huoneessa ennen lentokentälle lähtöä.

"Perinteisen", jo tutuksi tulleen aamupalan jälkeen oli edessä vielä pakkaamisen loppuunsaattaminen, huoneiston luovutus ja taksimatka Vladivostokin lentokentälle. Siinä oli suunnitelma aamupäivälle.

Yhden ison matkareppumme jätimme Boutique Hotel Cruiselle. Palaamme vielä sinne viikon päästä, käytyämme vähän lämpimämmässä, Japanissa ja Havaijilla. Respan "Ljuba" on luvannut pitää repusta oikein hyvää huolta. Luottamus häneen on syntynyt näiden päivien aikana. Hän pitää meistä tosi paljon ja heittää hauskaa huumoria meidän kanssa. Haluaa meidän palaavan mahdollisimman pian.

Taksi kyyti hoituu hotellin puolesta ja maksaa 1000 rbl / kyyti. Taksin piti tulla 10.30, mutta venäläiseen tapaan aika on sinnepäin - olimme kuitenkin varanneet aikaa hyvin osaksi varautuen liikenneruuhkiin. Olimme lähdössä hyvissä ajoin kentälle. Vartin odottelun jälkeen tuulisessa säässä saimme vanhan Priusin alle ja lähdimme lentokentälle. Matkalla tuli mieleen varmistaa, että kuljettajalla olisi antaa takaisin rahat 5000:n rbln setelistä, ja eipä ollutkaan ja koukkasimme
huoltoasemalle vaihtamaan viisitonnisen pienemmäksi. Kuljettaja teki sen
puolestamme.

Matka lentokentälle kesti 50 minuuttia ja 13 euroa, kilometreissä reilu 50. Halpaa lystiä siis. Olimme muutaman päivän aikana tulleet siihen tulokseen että taksin kuljettajamme on "Ljuban" , respanpitäjän miesystävä tai ainakin siihen suuntaan. Samanlainen tapaus kuin Baikalilla Baikal Khan hotellin osalta olimme havainnoineet.

Lentokenttä oli pieni ja uudenaikainen sekä siisti. Söimme eväämme odotusaulassa, ennen kuin menimme check iniin. Oli siinä aikaa muutama korttikin kirjoitella ja lähetellä kotipuoleen. Lähtöselvitys oli mutkaton, kun ei ollut edes laukkuja ruumaan pantavaksi, jos tarkkoja ollaan, käsimatkatavaroistamme toinen ylitti sallitut painot ja mitat ja olisi sinne ruumaan kuulunut laittaa. Eipä kukaan niitä punninnut, eikä sen enempää kysellyt.

Lento Osakaan tehtiin suhteellisen uudella Siperian Airlinesin Airbusin 320-100/200 koneella. Lentokoneessa oli tyylikkäitä lentoemäntiä ja yksi stuertti. Saimme hyvää ja ystävällistä palvelua. Lennon aikana saimme ilmaisen jumbokokoisen ruiskolmioleivän ja teetä, kahvia ja mehua. Kylläpä maistuikin hyvältä tee sitruunan kera ja vahva kahvi. Lento Osakaan kesti kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia.

--------------------

Loppupäivän suunnitelma:

Osakan Kansain kentältä yritämme löytää JR:n, Japanin rautateiden tikettitoimiston ja ostaa junaliput Nagoyaan ja sieltä, jos ei saada lippuja pidemmälle, niin jollakin kyydillä menemme majoituspaikkaamme Toyotan kaupunkiin. Raideverkko Japanissa on runsas, metroja ja paikallisjunia on joka suunnalle.

Mukavaa päivää kaikille, Japanissa on ennusteen mukaan 28 lämmintä ja puolipilvistä. Lähdemme nyt lentokentälle ja sanomme Vladivostokille ja Boutigue Hotel Cruiselle heipat reiluksi viikoksi.

Päätämme virallisen Vladivostokin osuuden tähän näihin tunnelmiin. Palaamme Vladivostokiin myöhemmin vielä viikon päästä.

Tarinamme jatkuu Japanin ja Havaijin osalta otsikoilla; Matkapäivät Japanissa ja Matkapäivät Havaijilla, jotka löytyvät "Lisää"- valikon lopusta.