21. matkapäivä. Vierailu autotehtaalla (päivitys kesken)

22.09.2017

Aamutoimien jälkeen klo 10 lähdemme polkemaan autotehtaille päin. Meille on varattu klo 10:30 eteenpäin tehdaskierros ja tuotannonesittely. Siellä ei saa kuvata ...nyyhhh. 

Päivä on ollut mukava, tehdaskierros Camryä ja Priusta tekevällä tehtaalla oli mielenkiintoinen. Tehtaalla selvisi se, että oma vm. 1973 Toyota Celica on tehty samalla Tsutsumin tehtaalla, jossa kävimme. Tehdas on perustettu vuonna 1970 valmistamaan juuri Celicaa ja Carinaa. Mielenkiintoinen yhteensattuma.

Palasimme tehtaalta hotellille ja sen jälkeen alkoi sataa. Olemme törmänneet täällä Japanin osuuden matkallamme useasti siihen, että täällä ei todellakaan käy maksuvälineeksi Visa saatikka Mastercard. Edes ATM, pankkiautomaateista ei voi nostaa käteistä näillä korteilla. Löysimme koko alueelta missä pyörimme, parin kilsan säteellä vain yhden automaatin, 7Eleven kaupasta, josta käteistä saimme. Toinen oli ekana Japanin päivänä Tsurumain juna-asema, jossa sellainen oli.

Kävimme syömässä päivän päätteeksi mukavassa aidossa japanilaisessa sushi ravintolassa kunnon ateriat. Oli hieno kokemus lukuun ottamatta puikkosyömisen taitoa ... Kuvia tulee myöhemmin. Aikainen herätys aamulla ja lähtö hotellilta automuseon kautta junaillen Osakan lentokentälle. 

Öitä ja terveisiä