Vladivostokin sillat

09.08.2017

Vladivostokissa on kaksi "maailmanluokan" suurta siltaa, jotka yhdistävät saaria ja ylittävät salmia.

Kuvassa Venäläinen silta (ven. Русский мост, Russki Most) on vuonna 2012 valmistunut maailman pitkäjännevälisin vinoköysisilta Venäjän kaukoidässä Vladivostokin kaupungin ja sen edustalla olevan Venäläisen saaren välillä. Silta ylittää Itä-Bosporinsalmen (Eastern Bosphorus Strait). Sillan pääjänne on 1 104 metriä pitkä.

Tukiköydet ovat saaneet pintaansa Venäjän lipun värit.

Venäläisen sillan rakennustyöt aloitettiin kesällä 2008. Pääministeri Dmitri Medvedev avasi sillan 2. heinäkuuta 2012, tosin sillan testaukset olivat vielä kesken. Liikenteelle silta avattiin elokuun alussa. APEC:in eli Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön kokous pidettiin saarella syyskuussa 2012.

Sillan 1 104 metristä pääjännettä reunustaa kaksi teräsbetonista A-kirjaimen muotoista pylonia, joiden korkeus 321 metriä on ennätys sekin, kuten myös pisimmän vinoköyden mitta 575 metriä. Pääjännevälissä sillan kansi on teräksinen kotelopalkki, jonka kokonaisleveys on 29,5 metriä ja rakennekorkeus 3,2 metriä. Sillalla on neljä 3,75 metriä leveää ajokaistaa. Vinoköysisillan kokonaispituus on 1 885,5 metriä ja koko sillan pituus liittymäsiltoineen 3 100 metriä. Sillan suurin alikulkukorkeus on 70 metriä. Wikipedia.

Vinoköysisilta:   https://fi.wikipedia.org/wiki/Vinok%C3%B6ysisilta

https://russiatrek.org/blog/tag/vladivostok-city/

Hieno esite sillan rakentamisesta aukeaa tästä alta.

Kuvia Vladivostokin silloista

Kuvat on kopioitu Google haun tuloksista.